Français NEDERLANDS Français ENGLISH
Zum Bahndamm 2
4770 MONTENAU (Amel)
hendrik@zumgoldhahn.be
0032 (0) 498 166 439

Wij bieden fiets- & wandelkaarten gratis ter beschikking aan, alsook vele uitgeschreven wandelingen. Parkeer uw fiets of motorfiets veilig in de 's nachts afgesloten schuur. Er is een speeltuin, voetbal- en basketbalterrein aan de overkant van de straat.

Activiteiten in de streek

Montenau is gelegen in de gezellige driehoek Malmedy, Sankt Vith en Butgenbach. Hier in de Oostkantons is er nog veel ongerepte natuur. Tussen Eifel en het Land van Eupen ligt het natuurpark de Hoge Venen, één van Europa's laatste hoogvenen. Dichte naaldbossen of zonnige loofboombossen wisselen elkaar af.

Voor de wandelaar is het moeilijk kiezen. De mogelijkheden zijn enorm: 25OO km bewegwijzerde wandelwegen: langeafstandswandelpaden, themaroutes, kindvriendelijke wandelingen, …

De Ravelfietsroute, een voormalige spoorlijn die loopt van Duitsland over België naar Luxemburg, is vanaf 2012 in gebruik. De Vennbahn is een fietsweg van 150 km, die bijna volledig vlak is. Het is een van de langste fietswegen van Europa.

Wil je zelf een fietsroute uitstippelen dan beschikt de Hoge Venen ook over een fietsknooppunten-systeem. Het netwerk "VeloTour" omvat zo 850 km aan fietswegen!

Vanaf 2012 spreidt er zich over Oost België ook een netwerk uit voor het verhuur van elektrische fietsen, een ware trend aan het worden. (Movelo)

En voor de avontuurlijke fietsers zijn er natuurlijk ook nog de mountainbiketrajecten: 18 geselecteerde routes van verschillende moeilijkheidsgraad en lengte.

Er valt in Oost-België ook historisch veel te ontdekken. Sporen van de inhoudelijk rijke geschiedenis zijn de talrijk historische gebouwen, kerken, heren- en woonhuizen en archeologsiche vindplaatsen. Kastelen en burchten: iedere fietstocht of wandeling heeft ze voor u in petto.

Ook de Wintersport wordt hier met een hoofdletter geschreven. Als de toestand van de sneeuw goed is, nodigen 21 wintersportcentra u uit om te komen langlaufen, skiën, rodelen of met de sneeuwschoenen wandelen.
Of bezoek eens een sfeervolle kerstmarkt van Aaken of Luxemburg.

Zo zie je maar Zum goldhahn, een waar vakantieparadijs!

Websites met relevante informatie

Open de website van Ostbelgien.eu

Open de website van Amel

BOEK NU!